Julen 2008

Mange late fridager

Julen er vel i havn og vi klarte å få huset julepyntet og trivelig. Vi sto virkelig på med hodet nede i vaskebøtten i flere dager før julaften. Ikke minst for å finne frem julepynten som hadde vært stablet ned. Men i hvilke eske??

jul2008page

vi fant....vi fant

Ribben blir behørlig stekt etter alle kunstens regler. Det er husbonden som har ansvaret for denne. Første steget er at den blir pepret og saltet dagen før den skal inn i ovenen. Neste dag dampes den i ca 1 time med svoren ned i vannbad, tildekket med aluminiumsfolie. Etter dette fjernes folien, ribba snues med svoren opp, og den blir bygd opp med folie. Da blir ovnen skrudd opp og ribba blir stående i 1 1/2 time for å forsegle kjøttet. Deretter langsteikes ribba på svak varme i ca 4-5 timer. Morgenen etter blir siste delen av langsteikinga. Tiden i ovnen tilpasses dine gjøremål. Vi satte ribba på ca 70 grader og reister for å gjøre de siste ærendene. Når vi kom hjem satt vi ribba på ca 160 grader, og stekte i rundt 4 timer, før vi la i medisterkaker og medisterpølser . (Et godt tips dersom ribba er mager og du ønsker å trekke medister-kaker-pølser, er å stikke innom Menu og kjøpe ferdig ribbefett.) Tempraturen økes til ca 200 grader på slutten for å få sprø svor.

Tilbehør er poteter,tyttebær, sure agurker, asier, kokt kålrot,Arendals julebrus, øl og akevitt

Hmmm beste,møreste og saftigste ribba i verden!!

 

Julaften

Julaftens morgen ble tradisjonell på alle måter. Alle står opp før «tre nøtter til Askepott». Sofaen inntas, på bordet står godtboksen fremme. Det lukter kongerøkelse og nyskrelt appelsiner og mandariner. «Donald Duck og vennene» må også ses. Ingen tenker på å  få  av seg pysjamasen seg før Donald er ferdig.

ventepage

Tradisjonen tro

Selve julaften ble vi innvitert ned til vår datter og svigersønn til mat og julekos, pakker og alt som hører til. Det var så mange pakker at jultreet burde vært hengt opp i taket. De fleste pakkene var selvfølgelig til vår lille øyensten Angel. Vi hadde stek til middagen, da ungdommene ikke er glad i våres tradisjon med ribbe. Angel fikk mange leker som gjorde at «mekanikerne» i mannfolka våknet til live. Alt måtte jo selvfølgelig skrus i sammen og testes! Angel sov litt under middagen og var våken helt frem til klokken var halv 10. Da hadde hun fått testet de fleste lekene til alles store fornøyelse. En veldig koselig kveld.

jul2008page1

Julestemning i nytt hus, med nye tradisjoner

Reklamer

One thought on “Julen 2008

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s