Go Red

Vil samle inn fem millioner til kvinnehjertet

gored1
Torsdag 5. februar gikk startskuddet for LHLs kampanje GoRed Hjerterdamer. Målet er å samle inn fem millioner kroner – øremerket forskning og informasjonsarbeid rundt kvinnehjertet. En rekke profilerte kvinner er med å fronte kampanjen.

 

 

 

Kvinner med disse sykdommene diskrimineres i forhold til menn. Blant annet har kvinner størst dødsrisiko kort tid etter hjerteinfarkt. Unge kvinner har dårligst prognose fordi sykdommen da er mest alvorlig. Kvinner må også vente lenger enn menn på ambulanse og får også dårligere oppfølging. Mye av dette skyldes at all forskning er gjort på mannehjerte. Dette vil vi gjøre noe med 

Overraskende få er klar over at hjerte- og karsykdommer er den vanligste dødsårsaken blant kvinner. De fleste tror at brystkreft og andre former for kreft er den vanligste dødsårsaken. 

 Tall fra Verdens helseorganisasjon viser at 56 prosent av kvinnene dør av hjerte eller karsykdommer, mens 17 prosent dør av kreft. Fordi kvinner tror de skal dø av kreft, skaffer de seg ikke informasjon om hjerte- og karsykdommer. Kampanjen skal sette fokus på dette og gi dem den informasjonen de trenger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s