ABC

I ord og bilder

 

abs-i-ord-og-bilder  Petunia har nok en gang startet opp ett spennende prosjekt. ABC i ord og bilder.

 

 

B for Briller, Bøker og Bokstaver

 

Bokstaver kan spille en ett ordentlig puss etterhvert som en blir eldre. Når jeg leste, begynte boktavene og danse tango når jeg prøvde meg på en bok, skriften på krydderglassene forsvant liksom når jeg leste. Telefonlatalogen  var ingen vits i å prøve å få noe informasjon fra. Verden min ”krympet”. Nei noe måtte prøves så jeg kjøpte ett par billige briller for å øke bokstavstørrelsen litt. Da fikk bokstaver og lesing av bøker litt nytt liv. Så min B i ABC i bilder og ord er for Briller, Bokstaver og Bøker.

 

 

 abc

 

 

 briller1

 

Informasjon Wikipedia:

Bokens historie:

I midten av det 15. århundre ble blokktrykking tatt i bruk i Europa. Teknikken går ut på at man skjærer ut eller graverer inn en hel side på en tre- eller metallblokk, sverter denne og trykker siden. Dette betød at man ved å lage én blokk kunne lage mange kopier av hver side. Allikevel var det en stor arbeidsinnsats som skulle til for å trykke en bok.

Omkring 1045 hadde den kinesiske oppfinneren Pi Sheng laget utskiftbare typer. Han satte ned disse typene i former med varm voks, og når voksen hadde stivnet kunne han trykke hele siden.

I Europa skulle det gå fire århundre til før man utviklet trykking med utskiftbare typer. Johann Gutenberg utviklet metoden i 1450-årene, og i 1455 kunne han begynne masseproduksjon av Bibelen.

 

Brillenes historie

Brilleglass ble tidlig på 1100-tallet laget av cyclosilikater – f.eks. beryll, som ordet «brille» er avledet fra.

 

Bokstavenes historie

En bokstav er et element i et alfabetisk system for skriving, slik som det greske alfabetet og dets etterkommere. Hver bokstav i det skrevne språket er vanligvis assosiert med et fonem (lyd) i den muntlige formen av språket. Skrevne tegn i tidligere skrifter er ofte best betegnet som stavelsesskrift (som angir en stavelse) eller logogram (som angir et ord eller en frase).

 

3 thoughts on “ABC

  1. Det er meningen at man skal kose seg med ABC, så at du ikke legger ut noe før søndag er helt i orden. Dagene går så fort og dette skal ikke være noe stress, så derfor tar vi det over hele helgen.
    Flotte og artige bilder! Hadde bokstavene vært så store i bøkene, så hadde det ikke vært noe problem uten briller. Vi kjøpte bare større tv da jeg ikke klarte å lese teksten lengre. Det ble nok litt dyrere enn å kjøpe briller, men du vet – forfengeligheten lenge leve!!!
    Og når det gjelder de øverste bildene, så må man absolutt læres opp tidlig for å bli en god blogger:)
    B for blogger!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s