Høsten nærmer seg

med stormskritt

Da er det ut i skog og mark, på jakt etter spiselig sopp. Det er ikke mange typene vi plukker, kun de vi er helt sikre på. Når en ser i soppboken er det mange spiselige sopper, men blar en over på neste side, ser vi en som likner veldig og som er farlig å spise. Det er masse sopp som er fine i fargen, men du verden så giftige de kan være. Idag hadde vi oss en tur i skogen og fant litt kantarell. Den er lett gjennkjennelig! Vi leter høyt og lavt etter de små gule soppene, noen plasser vet vi at det finnes, men håper jo hele tiden å komme over et stort område med masse kantareller. Det er litt tidlig enda, for mange av kantarellene var små. De får lov til å stå noen dager til, før vi tar en ny tur. Nå skal soppen forvelles og legges i fryseren.

tur007

tur016

Pjusken elsker å være med på turene våre. Vel er han liten, men han hopper over og kryper under, og sliter seg helt ut etter ett par timer i skogen. Men være med skal han uansett. Det er helt nydelig å gå i skogen på denne årstiden.

tur015

tur014

tur017

tur018

tur013

tur022

tur012

tur006

tur011

tur005

tur004

tur010

tur020tur021tur019

tur003tur002

Høstfargene begynner så smått og vise seg, og skogen bugner av bær, masse bær! Lyngen står så lilla og fin, og det er godt å få beveget kroppen litt etter all grillmaten og late dager.

2 thoughts on “Høsten nærmer seg

  1. Så mange fine høstbilder! Ja for det er jo unektelig litt høst i luften nå.. Hmmm Jeg prøver å tviholde på sommeren, men nå må jeg vist gi slipp snart. Koselig med høsten også, da!!! Igjen: Takk for titten. Du er en erfaren fotograf bliven 🙂
    Aud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s