ABC runde 2

I ord og bilder

ABC runde 2 storHver fredag blir det lagt ut en ny bokstav på bloggen ABCtema. Ønsker du å delta, står du fritt til å vise frem bilder og skrive noen ord om ting du forbinder med ukens bokstav.
Bilder og tekst må ha noen med den aktuelle ukens bokstav å gjøre.
Hvor mange bilder eller hvor mye tekst du publiserer på egen blogg er opp til deg selv.
Bildene skal være dine egne eller du har fått venner/familie sin tillatesle til å låne dem.
Innlegget på bloggen din skal linkes til ABCtema, der vil du også finne flere som har vært med på bokstavleken .

D for dyredag

Her på landet hvor jeg bor har vi en koselig barneskole som så dagens lys i 1985. Det er en 1 -7 skole med 112 elever, fordelt på 7 trinn. Skolen har 16 ansatte. Skolen har egen SFO med ca. 30 barn. . I tilknytning til skolen er det grendehus med gymsal, scene og garderober.

dyredag015

På denne skolen gjør de noe som jeg tror er unikt. De har en dag i året hvor ungene kan få lov til å ha med seg et dyr. Det være seg alt fra pinnedyr til hest. Dette har pågått helt siden jentene mine (22 og 19 år) gikk på skolen. Det krever litt innsats fra foreldre, men det er ingenting i forhold til den gleden det er for ungene. Denne dagen får skolen besøk fra barnehagebarna. Når jeg var der for å ta noen bilder, sto noen av barnehagebarna og sang «bæ bæ lille lam» ved siden av sauen som var der. De var jo bare helt fortryllende. Det var også hest der som ungene kunne få seg en liten ridetur, og det krydde av katter og hunder. Det er godt for ungene å få lov til å bli kjent med dyr. De går rundt og klapper og koser, og ser på hvilket dyr venninnen/vennen har tatt med seg. Hvert dyreslag er på forskjellige klasserom slik at det ikke blir det store lurvelevendet. På slutten av dyredagen ble duene sluppet ut i det fri, for å fly hjem til eieren, som var bestafaren til en av ungene som går i 7 klasse.

dyredag013dyredag011dyredag010dyredag009dyredag008dyredag007dyredag006dyredag005dyredag004dyredag003dyredag002dyredag001dyredag014

Dyrlegen, Inge Nilsen,  er også tilstede hvert år. Den samme dyrlegen har vært der i alle de årene som dyredagen blir holdt. Han besvarer villig alle spørsmål om kjæledyret til ungene. Jeg tror han koser seg nesten like mye som ungene.

dyredag012

De som er allergikere kan være hjemme denne dagen, men tror pr dags dato at det ikke er mange som har benyttet seg av dette. Dette året ble dyredagen holdt siste dag før høstferien, slik at skolen kunne bli vasket godt ned før skoledagene begynte igjen.

Reklamer

50 thoughts on “ABC runde 2

 1. Vet du hva?
  Noen skoler har forstått det.
  Gi barna innsikt i dyr.
  Selvom noen foreldre sikkert har vært engstlige: Mitt barn er allergisk. Tenker ikke skolen på det?
  Jo, la barna møte dyrene, så de får sjansen til å bli resistente.
  Og du verden så engasjerende det er, med dyr.
  Vår nærmeste skole, 1-6, har en gård som omtrent nærmeste nabo. Gården eies og drives av bydelen i Oslo syd. Og der er det sydende liv.
  selv vokste jeg opp som nabo til Bygdøy Kongsgård, og vi var ofte der.
  Barns forenemmelse for dyr er så utrolig viktig, så jeg håper din» skole fortsetter med denne flotte tradisjon.

  Mens vi er inne på «dyr»:
  Beklager sen kommentar og innlegg denne uken.
  Det er her:
  http://toraamusic.blogspot.com/

 2. Så mange flotte bilder av skjønnne dyr – slike arrangementer er kjempemoro, både for store og små! Barneskolen her har også dyredag en gang i året og katten vår har vært med flere ganger 🙂

 3. Unikt og artig…slikt burde kanskje flere benyttet seg av. Men som du sier ..det kreves innsats og div råd om hva som går bra er nok det beste. Dyrlegen ser ut som storkoser seg,likeså barna. Dyrene…nja..noen kanskje..
  Ha en fin fin uke

 4. For en fantastisk D!
  Vi hadde én dag på barneskolen hvor vi forsøkte oss på Dyredag. Det var bare ett klassetrinn (2 klasser), da. Men likevel ble det livlig, ja!
  Vi hadde det på fotballbanen, så det ble litt texas med katter og hunder på samme plass.
  Veeeeldig lurt å ha hvert sitt klasserom med de forskjellige dyrene, ja!

  Takk for at Du Delte Den Deilige D’en Din 😉

 5. Flott D! Mine barn hadde også dyredag på den forrige skolen de gikk på. De var SÅ stolte over å få vise frem dyrene sine! 🙂

 6. Åjsann, her var det mange slags dyr. Jeg er av og til litt forundret over hva folk vil ha i huset sitt, men disse var jo innenfor «grensene» mine;)
  God helg.

 7. En eloge till den skolan. Ett fantastiskt tillfälle för barnen att få umgås med djur. Det finns väl inga barn som inte älskar djur. Många härliga djurbilder.

 8. Som lærar har eg vore med på å arrangere dyredag på skulen ein gong. Det var uhyre hektisk, men ein minnerik dag for elevane, og noko dei har lyst til å gjenta:) Mange fine bilete i innlegget ditt!

 9. Så artig, kan tenke meg at ungene liker denne dagen…helt unik, å så flott!! Så på han dyrelegen at han kosa seg ja…hehe!! Kjempe flotte bilder også, av masse fine dyr!!=)

 10. For et utrolig flott engasjement skolen har da! Det står stor respekt av å ha gjort dette i så mange år! Og så koselig da! Spesielt for barna fra barnehagen!

  God helg! 🙂

 11. For et utrolig flott initiativ. Det må være en fanstastisk fin dag.. Lurer på om det kommer mange dit denne dagen som ikke går på skolen jeg??? he he

 12. Morrn.

  Tack för komentarer.

  Det du skrev om ungar o begravning är hel riktigt.
  Det som är viktigt är att man förbereder sina barn,
  vad som sker, vad som har skett, och att man känner sin barn, och vet vad dom «tål» .
  Ha de bra.
  Hasse A

  Det var en koselig skule.

 13. ååhhh dyr selvfølgelig.. Sikket et godt valg for emne..
  Dyr er fantastiske, og skal efter min mening vokse op med dyr og dermed lære om dyrene og lære at respektere dyr
  God weekend

 14. Så flott tiltak, herlige bilder.
  Viktig at barn får kontakt med dyr. Ps, den dietten er nok ikke for meg heller 😉

  God helg 🙂

 15. Det var jo en kjempegod ide å ha en dyredag. Og tenk å ha et pinnedyr, tror ikke det hadde vært noe for meg. Virket som en trivelig skole, ikke altfor stor. Her har vi en liten skole, kun fem barn i klassen til guttungen, men heldigvis egentlig er dette den minste klassen. En får et godt samhold med lærere og andre elever når det ikke er så mange. Ønsker deg en riktig god helg.

 16. Hvor hyggeligt – vi havde dyredag på biblioteket forleden. Hvor børnene kom med de små dyr – og en enkelt kat.

 17. Hvor er det sjovt! Og tænk, så forskellige de levende væsner er – fra den lille pind til den store hest – men dyr er de alle sammen. Herlig ide – og fint indlæg.

 18. Du og Du, Det var Dagen sin, Det. Heldige unger, som får gå på en skole med egen Dyredag – tror jeg er unikt i Norge, gitt. Herlig!

 19. Jeg blir stum av beundring!!Tenk å ha barn på en sånn skole da:-))Det er skolen sin det..Tror nemlig barn som får være sammen med dyr og lærer seg og omgås de øker sin empatiske evne:-)Herlig skilt dyrlegen hadde..ser godt at han koste seg da:-)
  Steker ikke maten nei..Varmer ikke opp over 40 grader..Vegansk i tilegg..Litt sært,men utrolig godt:-)
  Suuuper helg fra Randi

 20. Vilken härlig skola. Det är nog väldigt ovanligt. Här skulle de aldrig få förekomma. Jag fick till och med skäll när jag gick över skolgården med hunden. En skolgård som var helt tom!
  Många härlig bilder visar du! /Anette

 21. Det er godt å høre at skoler kan gjøre sånn. Uten tvil en dag både barn og voksne kan glede seg til. Også her vi bor har det vært dyredager på skolen, men ikke hvert år. Og ikke i så stor omfang. Nydelige bilder. Ha en dyrisk god helg.

 22. Min kommentar forsvand, men jeg har ikke noget imod at skrive mere:

  Det er en god ide med Dyredag for skolebørnene. Jeg ville være lidt bekymret for om der var for stor uro og for mange dyr, og måske lidt bekymret for om nogle af børnene var kede af, at de ikke havde et dyr at tage med i skole.

  Men alt det kan jo klares ved at man taler om tingene sammen.

 23. Ja, det er en rigtig god ide. Jeg tror at også de børn, som ikke har dyr, vil have glæde af at være med.

  Måske er det meget godt at der er nogen, som ikke har dyr, ellers bliver der vel alt for mange dyr og for meget uro.

 24. Dette så da utrolig koselig ut! Så flotte bilder du har tatt, jeg skulle ønsker jeg hadde vært der selv jeg – så mange herlige dyr. Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s