Litt mer fra

Kløckers hus i Arendal

Lørdagen var det åpent hus på Kløckers hus i Arendal. Da hadde de åpnet alle etasjene i huset  . Bakerovnen var i bruk og det var også utstillere her.Og jammen var det mange som hadde tatt turen hit denne dagen. Jeg har vært rundt med kameraet mitt og prøvd å fange litt av atmosfæren i huset.

Telefonen her er fra ca 1885 og var en av de første telefonene i Norge. Det var svært få som hadde telefon i privat eie. Det er vel ikke så rart når Graham Bell oppfant telefonen et tiår tidligere. Når de ringte ble de koblet igjennom manuelle sentraler. Her kan du forresten prøve deg som sentralborddame, noe som ble sett på som ett fint arbeid i den tid. Dette er jammen ikke så lett som en vil ha det til!

Radioen ble brukt flittig

Du verden litt pinner å holde styr på. Jeg kan tenke meg at å kniple var ett tålmodighetsarbeid.

Se så flotte detaljer på lysekronen og stukkaturen.

Litt interiør fra en matros’ hjem rundt ca 1920

På gassmåleren står det at det er til 5 gasslamper. I varmtvannsbereder oppe på kjøkkenet er det først vedfyring, så ble det koblet til gass, deretter koblet til elektrisk kolbe. Alt er bare koblet til og ingenting er fjernet av det gamle.

I bakerovnen er det plass til 50 brød av gangen.  Ovnen blir fyrt opp ganske så tidlig og blir varmet opp 4 timer før en kan begynne å steike brød. Når vi var der på lørdagen, var det siste gangen for damen som hadde bakt der i 9 år. Så hvis noen føler seg kallet, trenger de en som kan bake steinbakt brød og søsterkaker……….

Reklamer

One thought on “Litt mer fra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s