Mandagstema

Denne mandagen skal temaet være vinterland.

Her i sør har vi fått vinteren, og hele landskapet er hvitt. Det er deilig og lyst alle veier. Vi har det kaldt, så det knirker under beina mens vi går,  Mesta har også ikke saltet ihjel veiene, så det er et gnistrende sparkeføre. Det er nydelig!

Selv om det er kaldt må en benytte seg av å være ute. Igår kveld lagde vi istand akebakke for både store og små. Bakken ble lyssatt med masse levende lys. Både store og små ble invitert, så aldersgruppen var fra 1 1/2 år til 73.

Bål ble fyrt opp til både å varme seg ved og for å holde kakaoen varm. Grilling av pølser som varmet kroppen etter å ha brukt akebrettet flittig, var også deilig.   Varm gløgg til de som ønsket dette.

Idag merker kroppen at jeg ikke er så ung lenger, men eldre kropper kan jammen renne akebrett og ha det gøy. Kos dere ute i vinterlandet Norge.

13 thoughts on “Mandagstema

 1. Flotte vinterbilder! Spesielt det første er fantastisk av vinterlandskapet i sør, og koselig ser det ut til at dere hadde det med aking, bål og noe varmt å drikke/spise 🙂

 2. Oi! Litt av en akebakke! Men du verden så moro dere har hatt det! God gammeldags julemoro! Stilig med de levende lysene! Takk for kommentar! Ønsker deg en fin nyttårsfeiring! Fra Margit.

 3. Wow, det där såg spännande och göy och farligt ut ! Så många år sedan jag åkte kälke.
  Idag skulle jag nog avstå – med den klokhet man får med åren.
  Ett gott slut på 2009 och en stor nyårskram till dig

 4. Så morsomt det så ut med akekveld for store og små. Du spurte om nissen min hadde spilledåse, men den har ikke det. Den er av plast. Kos dere masse i snøen! Blir nok ikke noen aketur på oss, men vi går ihvertfall tur 🙂 Det er vakkert nå.

 5. Det er skønne billeder, vint000 er åndeløst smukt, fordi lyset falder sådan at landskabet bliver fortryllet, delt i flere silhuetter.

  Det er nyt for mig at se en sne-grill, men hvor må det have været hyggeligt, selv om man kan mærke at kroppen ikke er helt så glad for at løbe på ski.

  Fine billeder – tak for at vi må kigge med 🙂

 6. Flotte bilder, det første var bare helt nydelig! Moro at dere koser dere med snøen både liten og stor, vi her nordpå er nok litt misunnelige på all snøen som er kommet sørpå. Skulle så gjærne hatt litt mere snø så vi kunne tatt skiene, sparken og kjelken fatt. Men den kommer nok. Man blir aldri for gammel til å kose seg og leke i snøen, det er da barna i oss kommer fram! Kos dere masse med all den flotte snøen. :o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s