ABC runde 3-K

Hver torsdag kveld blir det lagt ut en ny bokstav på bloggen her. Ønsker du å delta, står du fritt til å vise frem bilder og skrive noen ord om ting du forbinder med ukens bokstav. Bilder og tekst må ha noen med den aktuelle ukens bokstav å gjøre. Hvor mange bilder eller hvor mye tekst du publiserer på egen blogg er opp til deg selv. Bildene skal være dine egne eller du har fått venner/familie sin tillatelse til å låne dem.Jeg ser at jeg ikke klarer å kommentere så mye i denne omgangen, men skal prøve å komme meg rundt på alle bloggene!

Bokstaven er K

Min K står for et arrangement som blir til hvert år i Arendal. Da blir Kjæmpestaden til.

Store deler av bysentrum bringes tilbake til 1800-tallet, med soldatleir, vertshus, markedsplasser og gårdsrom. I Pollen er det kun trebåter som får lov til å ankre opp, og det er kostymeparade gjennom bygatene. Paraden starter ytterst på Langbryggen ved Grand-gården og går gjennom byen ledsaget av musikk. Arendal Borgelige militaire setter også sitt preg på disse dagene med forskjellige visninger fra en soldats liv.

De oppretter også en soldatleir. Og de er ansvarlig for nattskytingen som foregår med håndvåpen og kanon.  Det er underholdning med Sirkus fra riktig gamle dager og mange andre tidsriktige leker for barn. Her finner du underholdning med trubadurer med ekte sørlandsviser, Handelsstandens sangforenings kor og mange andre godbiter. Bondens Marked finner en på Torvet. Her må en rett og slett bare gå å snuse inn atmosfæren, eller være med på en historisk byvandring .

Det blir også kåring av Årets Kjæmpe.Formålet med prisen er å gi honnør og inspirasjon til personer bosatt i Arendal som har lagt særlig innsats i å bruke Arendals kulturelle og historiske identitet i profilbyggende arbeid og opplevelsesbasert næringsutvikling. Prisen skal også stimulere til å fremme historien som identitetsskaper for byens befolkning. Så her er det full aktivitet fra morgenen til kveld en hel helg i midten av juni. Kjæmpestaden har også en egen Facebookgruppe , og det samme har Arendal Borgelige Militaire

Reklamer

15 thoughts on “ABC runde 3-K

 1. Her har du med glans slått Norge Rundt rett ned i støvlene.
  Vilken herlig og storslått reportasje.
  Hurra, dette er skikkelig bra;-)

 2. Det er nogle skønne billeder. Jeg kan godt lide ideen om at gøre historien levende og samtidig få nogle gode lege og nogle gode dage ud af det.

 3. Dette har jeg aldri hørt om før, man lærer så lenge man lever heter det. Godt innlegg, og ha en strålende helg.

 4. dette likte mannen min som er derfra . Morsomt med Pollen , savner sommrene her. Nå som svigermor er borte så er vi ikke ofte her lenger..ha en fin helg

 5. Vilket härligt arrangemang. Måste vara jättekul att gå ut och titta på allt det fina.
  Härliga bilder!
  Trevlig midsommar!

 6. Dette ser jo livat ut og det er sikkert kjempekjekt å vandre rundt og se på alt! Vi har noe lignende her i byen også. Torgdagen da alle strilene kommer inn til Bergen og detman gjenskaper liksom dagene da handelen gikk livlig mellom bymann og stril.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s