ABC-runde 3-U

Denne gangen er vi på U

Nå kommer mange av de «vanskelige» bokstavene kommer som perler på en snor. Denne gangen er det U.

Min U står for utedo. Det er ikke så mange husstander som har utedo nå lenger. Og hvis det er noen igjen, blir de sjelden brukt daglig, men står igjen som ett nostalgisk minne.

18 kommentarer om “ABC-runde 3-U

 1. Jeg husker et utedo fra en hytte i Sverige mellem Vänern og Vättern, det var i 1978! Det er mange år siden, men et dejligt minde. Jeg kan godt forstå at nogle står tilbage som «souvenir» men jeg tror nu også at hytter i øde områder stadig må have utedo 🙂

 2. Har haft utedo i vores feriehus i Sverige. Det var ret hyggeligt om sommeren, men meeeget koldt om vinteren! Men jeg nyder mit wc i hverdagen.

 3. Utedassens venner er det vel noe som heter….
  Vi har utedo på turplassen vår i barnehagen, og det hender det er noen små som ikke er helt fortrolig med å gå på denne doen. Litt skummelt og vond lukt og diverse som gjør dem skeptiske til denne innretningen.
  Men den er jo kjekk å ha da!

 4. Så herlig ! Hos bestevenninna mi var der utedo, eller utedassen som vi kalla den. Kan huske mange fine stunder vi satt der og pludra og prata om alt og ingenting.

  Flotte bilder og ein god U-ting :))

  Ønsker deg ei fin helg!

 5. Jeg husker, at jeg engang bladrede i et katalog over norske feriehytter til leje, og nogle af dem havde «utedo», stod der. Jeg spurgte en spanskkyndig, hvad det dog kunne betyde, og hvorfor nordmændene brugte spanske verber i deres annoncer.

 6. Det kan være så romatisk og rosemalt det bare vil, men der det en ting jeg ALDRI kommer til å savne, så er det utedoen.. Hos min oldemor lå utedoen vegg i vegg med grisene og med samme endested for begge parter for det man måtte legge igjen etter et besøk der. Det var plass til to stykker på den doen… Akkurat som man vil ha selskap når man gjør nr 1 eller nummer 2…Som unge hatet jeg den doen og jeg har ikke noe bedre forhold til slike doting i dag;)
  Hehe!

 7. Sikke et fint utedo (das på dansk). Jeg får helt lyst til at vise billeder af mine forældres, som stadig er i brug. Døren er her todelt, så man kan sidde i fred og samtidig kigge ud på høns og kornmarker.

 8. Herlige gode minner.
  Vi hadde slik en på hytta inntil vi ble tvunget til WC.
  I flere år etter vokste tomatplanter der vi tømte innholdet;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s