Kaldvell i Lillesand

Tips til tur.

Kaldvell har ett nydelig turterreng tre kilometer øst for Lillesand. En kan følge til, enten til fots eller med sykkel, den gamle Kongeveien som går mellom Kaldvell og Landvik. (Vestlandske Hovedvei)  Det er god skilting av de ulike turløypene i området.

Det er bygd fisketrapp slik at laks og sjøørett kan komme opp i vassdraget. Også fiskeplasser er skiltet, iberegnet fine fiskeplasser for rullestolbrukere.(Husk fiskekort)  Her er det i de siste årene plantet 1000 eiketrær i turområdet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Kverner og sager har det vært i Kaldvellelva siden 1500-tallet. Det var også stor aktivitet i området fra 1890 tallet og fram til 1960. Her var tømmervirksomhet og produksjon av tremasse og papp. Det ble anlagt tresliperi og kartongfabrikk. Restene etter tresliperiet fra ca 1890 er fortsatt synlige . På Wikipedia kan du lese mer.

Reklamer

2 thoughts on “Kaldvell i Lillesand

  1. Fine bilder, Kirsten. Vet du, min bestefar, var faktisk bestyrer på Kaldvell rundt 1920. De bodde i et gult hus der, frem til ca 1930. Mamma fortalte masse historier fra den tiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s