Mandagstema

Jul

Julekvelden begynner å nærme seg med raske skritt. Har enda ikke fått gjort så mye i heimen til nå, men julegavene er nesten i boks, og litt pynt er kommet frem fra kassene. Julekalenderen min begynner å vise at det ikke er mange dagene igjen. Men jeg har det under kontroll. Har fri fra jobb 22 og 23 desember, da får jeg grønnsåpelukten i heimen.Da kommer også julepyntingen i huset( Den siste finishen) og juletreet som skal pyntes.

Ribba ligger i frysen og venter på at min bedre halvdel skal tilberede den. Den skal langstekes på alle kunstens vis. Tining, salt pepper og ett døgn i kjøleskaptemp. damping i vannbad under folie (ca 120-130 grader med svoren ned i ca 2 timer).. Snu deretter ribba med svoren opp temp. ca 200 grader i ca 1 time.. Deretter langsteking på lav temp (ca 90-125 grtader) i ca 5-6 timer.  Deretter fra 100 -160 grader i morgen. Det hele avsluttes med ca 200 grader, før hærligheten «popper» ved ca 220 grader. Ca 12-14 timer tar stekingen, men det er det verdt!! Benene ramler da nesten ut av seg selv og ribba er trukket i sitt eget fett og er mør og god med sprø svor. Medisterkakene er ferdig stekt, og skal bare kose seg sammen med ribben.

Ha noen gode dager frem mot jul, og husk å nyt dem litt også……..

 

 

8 thoughts on “Mandagstema

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s